Gezond
Vermageren

Detox dieet

Het Detox dieet (ook bekend als het ontgiftdieet) is bedacht door dokter Paula Baille-Hamilton en berust op de reiniging van het lichaam van toxines oftewel giftige afvalstoffen. Lichaamsvetten bevatten namelijk tal van schadelijke stoffen die het metabolisme (je stofwisseling) flink dwars kunnen zitten.

Wanneer je stofwisseling niet optimaal werkt, verbrandt je niet zoveel calorieën als je zou kunnen. Hierdoor zal de vetvoorraad in het lichaam dus niet goed verbrand worden.

Dankzij het Detox dieet kun je op een gezonde manier afslanken. In eerste instantie zal het dieet het natuurlijk mechanisme in je lichaam herstellen (te ontgiften) om zo je gewicht makkelijker onder controle te kunnen houden.

Hoe werkt het Detox dieet?

Bij het Detox dieet ga je je lichaam als het ware ontgiften. Dat doe je door voeding te eten die veel antioxidanten, vitaminen en bouwstoffen bevatten.

Daarnaast is het noodzakelijk om voedingssupplementen in te nemen en om veel water te drinken. De werking van de darmen en urinelozing wordt bevorderd door water en vezelrijke voedingsstoffen. Op die manier kunnen de giftige stoffen het lichaam gemakkelijker verlaten.

Bij het Detox dieet moet je bewerkte producten te allen tijde vermijden en dien je zoveel mogelijk vers en gezond te eten. Dat doe je door biologische groenten en fruit te consumeren en dierlijke vetten tot een minimum te beperken.

Tot slot is lichaamsbeweging een erg belangrijk aspect: zoals bij elk dieet zorgt lichaamsbeweging er ook hier voor, dat je afvalstoffen sneller kwijtraakt.

Detox dieet: gezond of niet?

Een Detox dieet mag niet door iedereen gevolgd worden. Een lijstje van mensen aan wie sterk afgeraden wordt om deze afslankmethode te volgen: zwangere vrouwen, kankerpatiënten, diabetespatiënten, personen met een lage bloeddruk… Raadpleeg dus zeker eerst je arts voordat je effectief van start gaat met een Detox dieet.

Op zich is het Detox dieet een gezond dieet, aangezien je probeert om je natuurlijke stofwisseling op een normale manier te herstellen en te ontdoen van schadelijke stoffen. Toch wordt het dieet door sommige voedingsdeskundigen als ongezond bestempeld omdat je er erg ziek van kan worden. Bovendien zijn er nog andere bijwerkingen die gepaard gaan met een Detox dieet: acné, vermoeidheid en een sterk hongergevoel.

Partners | Adverteren | Contact | Privacy | Disclaimer
© 2024 · gezondvermageren.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.