Gezond
Vermageren

Gezonde tussendoortjes

Heb jij ook regelmatig last van een hongerdipje? Dan ken je ongetwijfeld die onweerstaanbare drang naar een lekker, maar ongezond tussendoortje.

Misschien roof je wel de hele koelkast leeg tijdens je hongeraanval? Jammer genoeg laten de meeste onder ons zich in zo’n geval maar al te vaak verleiden door tal van suikerrijke hapjes.

We staan er vaak niet bij stil dat gezonde tussendoortjes minstens even lekker kunnen zijn en bovendien een positieve bijdrage hebben aan de effectiviteit van je dieet.

Tussendoortjes: gezond!

Veel mensen die diëten denken dat ze tussendoortjes het beste kunnen overslaan. Niets is echter minder waar! Tegen de honger vechten en helemaal niets eten heeft geen enkele zin.

Gezonde tussendoortjes zijn zelfs een prima gewoonte, mits je het bij een maximum van 3 keer per dag houdt. Zo kunnen gezonde tussendoortjes bijdragen aan een actiever metabolisme (stofwisseling), dat ervoor zorgt dat je je calorieën sneller verbrandt. Daarnaast geven gezonde tussendoortjes een constante bloedsuikerspiegel, waardoor je geen energiedipjes krijgt en tot slot ben je natuurlijk verlost van je vervelende hongergevoel!

Ongezonde tussendoortjes

Kies je voor een tussendoortje? Kies dan voor een gezond alternatief en niet voor een ongezonde snack.

Ongezonde tussendoortjes zijn snacks die veel vet, suiker en/of zout bevatten. Ze stillen snel je honger en geven je een energie boost, maar de dip achteraf is alleen maar groter.

Vanzelfsprekend is het veel gemakkelijker om naar een ongezond tussendoortje te grijpen en snel even een snickers of bounty op te slokken.

Besef dan wel dat je je dieet aan het tenietdoen bent en deze calorierijke snacks uiteindelijk je dieetpogingen teniet doen.

Gezonde tussendoortjes: zo doe je dat

Kies een gezond tussendoortje zoals vers fruit, groenten, mueslirepen… Je zal vanzelf merken dat die gezonde hapjes eigenlijk heel erg lekker kunnen zijn!

Bovendien geven ze gedurende langere tijd energie, waardoor je je de hele dag door beter in je vel voelt.

Het is echt een kwestie van gewoonte en voor je het weet ben je overgeschakeld van ongezonde naar gezonde tussendoortjes. Op die manier houd je niet alleen rekening met je gewicht, je leeft ook nog eens een stuk gezonder!

Partners | Adverteren | Contact | Privacy | Disclaimer
© 2024 · gezondvermageren.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.