Gezond
Vermageren

Vervang oude gewoonten met vetverbrandende activiteiten

Omdat je nieuwe gewoonten niet alleen aan de eettafel gelden, is het vaak aan te raden om te analyseren wanneer en in welke situaties je de neiging hebt om in je slechte eetgewoonten te vervallen en deze dan te vervangen door andere gewoonten.

Het is een goed idee om een paar weken een eetdagboek bij te houden. Noteer ieder hapje voedsel dat je nuttigt, de hoeveelheid, het tijdstip, de plaats, met wie je was, wat je deed, hoe je je voelde en waardoor je ging eten.

Zo leer je veel over je eigen prikkels voor het overeten. Zo kun je bijvoorbeeld ontdekken dat je je altijd volpropt met koekjes nadat je ruzie hebt gehad met je kinderen. Of dat je nooit eet als je alleen bent. Of dat je geneigd bent restjes snel even op te eten in plaats van ze weg te gooien.

Probeer 1 van die prikkels te ontdekken en probeer eerst alleen aan dat probleem iets te doen. Kijk na een maand of je nog een oorzaak kunt ontdekken en probeer dan ook dat probleem op te lossen. Als je alles in 1 keer probeert te veranderen, kan je ontmoedigd raken en het hele dieet opgeven. Door 1 oorzaak per maand aan te pakken, zal je je eetgewoonten binnen het jaar al voor het grootste deel hebben verbeterd.

Verplicht jezelf om regelmatige maaltijden te eten. Als je trek krijgt in tussendoortjes, ga dan wandelen, tennissen of schrijf iets in je dagboek. Doe alles behalve eten om met je stress om te gaan. Train jezelf om alleen te eten als je honger hebt en laat je niet verleiden door andere prikkels.

Partners | Adverteren | Contact | Privacy | Disclaimer
© 2024 · gezondvermageren.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.