Gezond
Vermageren

Eiwitdieet

Het eiwitdieet (ook bekend als proteïnedieet of eiwitrijk dieet) beperkt de consumptie van koolhydraten en stimuleert de inname van eiwit. Hiermee kun je gericht vet verbranden, zonder de spiermassa in het lichaam aan te tasten.

Koolhydraten moet je vermijden, want die zorgen voor schommelingen in de bloedsuikerspiegel, waardoor je lichaam aangespoord wordt om vet aan te maken. Suikers en simpele koolhydraten (bijvoorbeeld pasta of rijst) vormen dan ook een groot risico voor iedereen die wil afvallen, aangezien ze meestal veelvuldig geconsumeerd worden en het echte dikmakers zijn.

Een teveel aan suiker wordt door je lichaam gemakkelijk omgezet in vet, daarom is het verstandig om je suiker- en koolhydraatinname te beperken als je wilt afvallen. Een eiwitrijk dieet, waarbij je weinig koolhydraten binnenkrijgt, kan dus zeker gezond zijn, mits je het niet te lang volgt.

Hoe werkt het eiwitdieet?

Het eiwitdieet is erg populair omdat het zo ontzettend effectief is. Je kunt in een relatief korte tijd veel afvallen met deze afslankmethode.

Wij raden wel aan om dit dieet niet langer dan enkele maanden vol te houden, aangezien koolhydraten een belangrijke energiebron van het menselijke lichaam zijn. Wanneer je het eiwitrijke dieet te lang volgt, ontstaan er voedingstekorten en kun je je minder fit voelen.

Wil je het eiwitrijke dieet gaan volgen? Dan geef je voortaan de voorkeur aan vlees, vis, groenten, salades, eieren en zuivel en laat je koolhydraatrijke producten zoals brood en pasta staan.

Eiwitdieet: gezond of niet?

Zoals eerder aangehaald is het eiwitdieet ongezond om jaren aan een stuk vol te houden. Als je té eiwitrijk gaat eten, kan dat ook je cholesterolgehalte sterk verhogen, wat gevaarlijk kan zijn voor je hart en bloedvaten.

Toch zijn er eveneens gezonde aspecten verbonden aan dit eiwitdieet. Zo is het dieet, mits gematigde vorm en toepassing op langere termijn, uitermate geschikt voor mensen met diabetes. Een proteïnedieet doet grote schommelingen in de bloedsuikerspiegel namelijk afnemen, omdat je minder suikerrijke producten eet.

Tot slot is dit dieet erg populair bij mensen die hun spiermassa willen opbouwen, aangezien proteïne een belangrijke bouwsteen is voor spieren en de spiermassa niet aangetast wordt tijdens het diëten.

Partners | Adverteren | Contact | Privacy | Disclaimer
© 2024 · gezondvermageren.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.