Gezond
Vermageren

Ziekenhuisdieet

Het ziekenhuisdieet (ook bekend als 5 dagen dieet) is een vetarm dieet dat zich richt op mensen die op korte termijn enkele kilo’s (5 kilo in 5 dagen) moeten afvallen.

Het kan bijvoorbeeld aan te raden zijn dat je net voor een operatie best nog wat overtollig gewicht verliest. Het gaat hier dus niet om een dieet dat je op lange termijn kan toepassen.

De populariteit van dit crashdieet ligt in het feit dat het uitermate geschikt is om heel snel wat kilo’s te verliezen: ideaal dus wanneer je binnenkort een belangrijke reünie hebt!

Hoe werkt het ziekenhuisdieet?

Het ziekenhuisdieet is een echt crashdieet dat slechts 1 week volgehouden dient te worden, mits het gewenste streefgewicht bereikt wordt. Vervolgens moet je natuurlijk wel weer gezond eten en veel sporten om je gewicht onder controle te houden.

De kans is echter groot dat je na afloop van het dieet weer snel aankomt in gewicht. Je kunt dan opnieuw het ziekenhuisdieet volgen, maar let wel op dat je dit proces niet te vaak herhaalt, want dat kan je gezondheid schaden.

Tijdens het dieet mag je onbeperkt koffie, thee (zonder suiker of melk) en mineraalwater drinken. Het voedingspatroon is elke ochtend hetzelfde en bestaat uit 1 sinaasappel of grapefruit en 1 beschuit of geroosterde boterham. ’s Middags en ’s avonds verschilt het eetpatroon van dag tot dag.

Kenmerkend voor dit dieet is de beperking van vetten en de lage calorie-inname per dag.

Is het ziekenhuisdieet gezond?

Aangezien het ziekenhuisdieet een echt crashdieet is, wordt het toch als erg ongezond bestempeld. Je lichaam krijgt namelijk niet de voedingsstoffen die het allemaal nodig heeft.

Je valt heel snel af met het ziekenhuisdieet, maar je geeft je lichaam een flinke klap. Bovendien is er veel kans op het jojo-effect, waarbij je je verloren kilo’s (en vaak nog meer) aankomt.

Je zal immers na het crashdieet je oude eet- en drinkpatroon weer oppikken en omdat je lichaam door de energiebeperking in de spaarstand is gezet, slaat je lichaam na het crashdieet alles op om de tekorten aan te vullen.

Partners | Adverteren | Contact | Privacy | Disclaimer
© 2024 · gezondvermageren.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.