Gezond
Vermageren

Maaltijdvervangers

Zoals het woord al doet denken zijn maaltijdvervangers complete voedingsmiddelen die een maaltijd kunnen vervangen.

De maaltijdvervangers zijn zo geproduceerd dat het meer dan voldoende goede voedingsstoffen bevat zoals vitamines en mineralen. De samenstelling van maaltijdvervangers zijn wettelijk bepaald. Voldoet een product niet aan de gestelde eisen dan mag het de naam maaltijdvervanger niet dragen. Het aantal calorieën in maaltijdvervangers zijn beperkt, maar toch voldoen ze om een hele maaltijd te vervangen.

Voordelen en Nadelen

Voor mensen die willen afvallen zijn maaltijdvervangers een goede uitkomst, want met weinig inspanning zal er gewichtsafname optreden. De maaltijdvervangers mogen dagelijks twee maaltijden vervangen, één maaltijd moet voldoen aan een gezonde maaltijd waarbij alle benodigde voedingsstoffen het lichaam in komen om het lichaam gezond te houden.

Door maaltijdvervangers te gaan gebruiken zal er op korte termijn al resultaat te zien zijn in de gewichtsafname. Dit komt doordat de maaltijdvervangers heel weinig calorieën bevatten en het lichaam energie gaat halen uit de reserves in het lichaam. Ook als er op gewicht gebleven moet worden zijn maaltijdvervangers een uitkomst, dit ook omdat ze weinig energie leveren. Maaltijdvervangers maken het afvallen en op gewicht blijven makkelijker omdat er wel voldoende goede voedingsstoffen binnen worden gekregen, maar ze leveren heel weinig energie.

Gezond of niet?

Naast het vervangen van een maaltijd door een maaltijdvervanger is het wel heel belangrijk dat er voldoende groenten en fruit worden gegeten. Groenten en fruit zitten boordevol goede voedingsstoffen en daarnaast ontbreken groenten en fruit in een maaltijd vervanger. Bij het vervangen van een maaltijd blijft het altijd wel noodzakelijk om het lichaam te voorzien van voldoende vocht. Drink per dag minimaal 1,5 tot 2 liter vocht, zoals water. Vocht zorgt namelijk ervoor dat de afvalstoffen van voedingsmiddelen uit het lichaam worden verwijderd.

Er zijn diverse merken die tegenwoordig maaltijdvervangers produceren en deze verkopen via de supermarkt. De bekendste producten die geproduceerd zijn als maaltijdvervangers zijn maaltijdrepen en drinkmaaltijden. De bekendste spelers op de markt van de maaltijdvervangers zijn Modifast, Herbalife, Slimfast en Weight Care. De meeste merken hebben ook een soort van dieet gekoppeld aan de merk naam zo bestaat het Herbalife dieet en het Modifast dieet. Een makkelijk op te volgen dieet is het Modifast Snack&Meal dieet waarbij lichtelijk afgevallen kan worden of op gewicht gebleven kan worden.

Modifast Snack&Meal

Het Modifast dieet is vooral gebaseerd op maaltijdvervangers. Bij het gaan volgen van het Modifast Snack&Meal dieet zal er licht gewichtsverlies gaan optreden of er zal op gewicht worden gebleven. Het Modifast Snack&Meal dieet is een gemakkelijk in gebruik te nemen dieet voor iedereen. Het enige wat er moet gebeuren bij dit dieet is het gaan vervangen van een maaltijd voor een maaltijdreep of drinkmaaltijd. Dit dieet kan zolang als het nodig is worden voortgezet.

Partners | Adverteren | Contact | Privacy | Disclaimer
© 2024 · gezondvermageren.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.