Gezond
Vermageren

Sauna

Na een inspannende sportsessie is er niets fijner dan de sauna in te duiken. Even je hoofd helemaal leegmaken en slechte poriën uit je lichaam zweten. Heerlijk!

Kun je door een sauna te nemen, afvallen? Helemaal tot rust komen, lekker zweten en hierdoor ook nog eens gewicht verliezen? Dat klinkt te goed om waar te zijn en jammer genoeg is dat ook het geval.

Veel mensen denken dat een bezoek aan de sauna helpt om af te slanken, omdat je net zoals bij het sporten flink zweet. We hadden het zelf ook graag anders gezien, maar we vrezen dat we deze stelling toch moeten ontkrachten…

Helpt sauna bij afvallen?

Omdat er redelijk wat onduidelijkheid is over het al dan niet afvallen na een saunabezoek, zijn er mensen die de proef op de som namen. Ze gingen voor hun bezoek aan de sauna op de weegschaal staan en deden achteraf net hetzelfde. Wat bleek? Ze hadden een klein beetje gewicht verloren! In de realiteit ligt dit natuurlijk anders.

Sauna en afvallen: vet of vocht?

Tijdens een saunabezoek krijg je te kampen met heel veel vochtverlies, doordat je erg gaat zweten vanwege de hoge lichaamstemperatuur. Je verliest dus wel gewicht in de sauna, maar geen lichaamsvet. Je verliest veel vocht en je lichaam zal er achteraf voor zorgen dat het vocht dat je nodig hebt, snel terug op peil is. Wil je het testen? Weeg jezelf dan vlak voor en vlak na de sauna én een dag later. Je zult zien dat je weer gewoon op je oude gewicht bent.

Sauna en afvallen: een fabeltje

De sauna zal je dus niet helpen om af te vallen. Toch is een saunabezoek helemaal niet af te raden, het helpt namelijk om je lichaam te zuiveren. Zo worden (doordat je zweet) afvalstoffen en overtollig vocht uit het lichaam verwijderd, wat gunstig is voor je lichaam en gezondheid! Je voelt je na een saunabezoek helemaal schoon en fris. Bovendien kan je in de sauna, ook zonder af te vallen, helemaal tot rust komen en even lekker ontspannen. Heerlijk voor lichaam en geest, ook als je er geen gewicht door verliest.

| Partners | Adverteren | Contact | Privacy | Disclaimer |