Gezond
Vermageren

Afvallen zonder dieet? Op deze manier gaat het lukken!

Afvallen Zonder Dieet door te Wandelen

Als je gewicht wil verliezen, wil je eigenlijk op een gezonde manier vermageren. Dit betekent dat het gewicht dat je verliest op een langzaam tempo gaat en de kilo’s er daarna niet weer aan vliegen. Vele mensen kiezen er voor om een dieet te volgen. Dit geeft mensen houvast met afvallen. Er zijn er alleen zoveel, dat je door de bomen soms het bos niet meer ziet. Daarom is het voor velen verstandiger om af te vallen zonder dieet. In dit artikel kun je lezen hoe je dat het beste aanpakt en ontdek je alle tips.

Tip 1: Drink veel water

Als je gewicht wil verliezen is het aan te raden om frisdranken en fruitsappen zoveel mogelijk te vermijden. Die bevatten namelijk suikers, die je veel calorieën kosten. Je kunt het beste water drinken. Water heeft namelijk een positieve werking op je lichaam, maar ook op gezond vermageren. Waar water zit, kan geen eten meer zitten, waar eten zit kan nog wel water bij. Uit een onderzoek is ook gebleken dat als je een halve liter water voor de maaltijd drinkt, je minder honger hebt. Hierdoor ga je dus minder eten en krijg je ook minder calorieën binnen. 

Zorg er dan niet voor dat je tijdens het eten water drinkt. Dit zorgt er namelijk voor dat je eten sneller in jouw maag komt, waardoor je ook sneller honger krijgt. Dat is nou net wat je wil voorkomen. Bovendien is het drinken van water ook een kleine aanpassing in jouw dagelijks leven. Dit zorgt er dan ook voor dat je dit het langste volhoudt en niet snel meer aankomt. 

Tip 2: Ga meer bewegen

Als je wil afvallen is sporten niet verplicht, maar wel aan te raden. Het versnelt namelijk het proces van gewicht verliezen zonder dieet. Meer bewegen kun je gemakkelijk in jouw leefpatroon opnemen. Ga bijvoorbeeld eens wandelen tijdens de lunch, zodat je zorgt dat je in beweging blijft. Je zult zien dat je daar al meer energie van krijgt, voornamelijk als je al een beroep hebt waar je veel moet zitten. 

Als je een hond hebt is het nog makkelijker om meer te bewegen. Neem de hond eens mee voor een grote wandeling, in plaats van steeds dezelfde uitlaatronde. Dat is goed voor de hond en ook voor jezelf. 

Meer bewegen hoeft niet te betekenen dat je meer moet wandelen. Je kunt ook meer bewegen door met de fiets naar het werk te gaan in plaats van met de auto. Natuurlijk hoeft dat niet heel de week. Je hebt er meer baat bij als je kleine aanpassingen doet, dan houdt je het ook langer vol.

Tip 3: Goed kauwen 

Deze tip komt misschien als een verrassing, maar is eigenlijk heel logisch. Wanneer je beter gaat kauwen, eet je automatisch langzamer. Dit zorgt er ook voor dat je sneller vol zit. Uit een studie is gebleken dat mensen die langzaam eet ook veel minder aankomen. Dat komt natuurlijk, omdat ze kleinere porties eten, omdat ze zo snel vol zitten. Moeiteloos afvallen zonder dieet gaat je dus echt lukken met deze tip. Uiteindelijk scheelt dat natuurlijk ook in je portemonnee, dat is nog een voordeel.

Tip 4: Eet vezelrijk voedsel

Als je gerechten eet, die veel vezels bevatten zul je langer een verzadigd gevoel hebben. Je kunt deze tip dus het beste combineren met tip 3. Zolang je langzaam vezelrijk voedsel eet zit je niet alleen snel vol, maar ook nog eens lang. Vezelrijk voedsel stilt de honger, omdat je veel langer verzadigd bent. Natuurlijk zijn er nog meer tips om af te vallen zonder dieet, maar dit zijn een paar van de belangrijkste. Met deze tips kun je succesvol gewicht verliezen zonder dieet.

Leave a Reply

Partners | Adverteren | Contact | Privacy | Disclaimer
© 2024 · gezondvermageren.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.