Gezond
Vermageren

Fruitdieet

Het fruitdieet is een dieet waarbij je twee dagen enkel fruit eet, gevold door een dag ‘normaal’ eten.

Vooral in de zomer is het fruitdieet een zeer geliefd dieet, waarmee je snel veel kilo’s kunt verliezen. De porties fruit verdeel je goed over de dag en tijdens het fruitdieet mag je alle soorten fruit eten, behalve druiven, avocado’s en bananen.

Op de dagen dat je normaal eet tijdens het fruitdieet, is het belangrijk dat je meer vetzuren aan je voeding toevoegt dan normaal: dit los je eenvoudig op door twee eetlepels (plantaardige) olie te gebruiken, zoals olijfolie. Doe je dit niet, dan krijg je kans op ernstige voedingstekorten en kun je maag- en darmklachten krijgen.

Fruitdieet: voordelen en nadelen

Het fruitdieet heeft natuurlijk als grootste voordeel dat je op een redelijk gezonde manier snel veel kunt afvallen.

Je eet tijdens het fruitdieet veel fruit, dat barstensvol vitamines en mineralen zit, waardoor je je door de dag heen redelijk energiek zult voelen, in tegenstelling tot bij andere diëten.

De porties fruit mag je naar eigen keuze indelen, dus je mag in principe eten wanneer je honger hebt. Een hongerig gevoel is bij het fruitdieet dus niet nodig!

Een nadeel kan zijn dat je te snel afvalt: je verliest dan meer vocht dan vet, vooral in de eerste week, waardoor de kilo’s er weer aanvliegen wanneer je stopt met het fruitdieet. Een ander nadeel is het voedingstekort dat kan ontstaan wanneer je het fruitdieet te lang volgt.

Is het fruitdieet gezond?

Fruit is gezond en daarom lijkt het fruitdieet ook heel gezond, maar helaas ligt dat niet zo simpel.

Het fruitdieet kán gezond zijn, als je het niet lang volgt. Je wisselt immers twee dagen met enkel fruit af met slechts één dag gewone voeding.

Als je het fruitdieet langer dan twee weken volgt, kunnen er voedingstekorten ontstaan. Je eet veel minder vlees, waardoor je een ijzertekort en een tekort aan eiwitten kunt opbouwen. Ook mis je essentiële vezels, vitaminen en mineralen uit groenten en zetmeelrijke producten zoals brood, aardappelen en rijst.

Let er tijdens het fruitdieet dus op, dat je fruitdagen afwisselt met gezonde, veelzijdige maaltijden op je ‘gewone’ dagen.

Partners | Adverteren | Contact | Privacy | Disclaimer
© 2024 · gezondvermageren.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.