Gezond
Vermageren

Gezonde voeding

Gezonde voeding is een ruim begrip, maar wat verstaan we er nu precies onder?

We kunnen spreken van gezonde voeding wanneer dat wat je eet zo natuurlijk mogelijk is. Daarnaast is het natuurlijk de bedoeling dat je niet te veel eet en doe je er goed aan om afwisselend, gevarieerd en vers te eten.

Gezonde voeding: natuurlijk!

Gezonde voeding bevat weinig tot geen conserveringsmiddelen. Dit klinkt misschien lastig, maar eigenlijk is het heel simpel: eet vooral producten die geen etiket hebben en die maar uit één ding bestaan, zoals verse groenten en fruit, muesli en andere onbewerkte producten.

Daarnaast kun je ook kiezen voor biologisch geteelde producten, deze zijn niet besmet met pesticiden en zijn daarom nog gezonder.

Genoeg en gezond eten

“Eet ’s morgens als een koning, ’s middags als een prins en ’s avonds als een bedelaar.” Dit spreekwoord is ook van toepassing als je op dieet bent!

Het is belangrijk dat je niet het tegenovergestelde doet en net meer gaat eten naarmate de dag vordert. De absolute basis van een goed dieet is om 3 keer per dag te genieten van een portie gezonde voeding.

Gezonde tussendoortjes zijn een prima aanvulling op deze maaltijden, omdat ze zorgen voor een constante bloedsuikerwaarde, waardoor je geen energiedipjes krijgt. Gezond eten betekent ook dat je genoeg, maar niet te veel eet én dat je je voeding evenwichtig samenstelt.

Gezonde voeding: schijf van 5!
Maar wat verstaan we nu precies onder gezonde voeding? Wanneer je je voeding evenwichtig wil samenstellen, moet je op zoek gaan naar de juiste balans tussen de inname van micronutriënten (vitaminen, mineralen), macronutriënten (eiwitten, vetten) en voldoende water.

De schijf van vijf is een schijf waarin alle voedingsmiddelen vertegenwoordigd zijn, zoals vetten, vlees en zuivel, groenten en fruit, granen en zetmeelrijke producten en water.

Wanneer je elke maaltijd evenwichtig samenstelt, voel je je fitter, heb je meer energie en kun je gemakkelijker afvallen, omdat je geen voedingstekorten krijgt.

Partners | Adverteren | Contact | Privacy | Disclaimer
© 2024 · gezondvermageren.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.