Gezond
Vermageren

Snel afvallen

Wie wil afvallen, wil dat meestal zo snel mogelijk zien gebeuren. Toch is dat allesbehalve aan te raden.

Je kunt je er maar beter bij neerleggen. Snel afvallen lijkt op het eerste zicht heel leuk, maar niets is minder waar.

Wanneer je te snel afvalt, krijg je een tekort aan voedingsmiddelen. Daarnaast breekt je lichaam spierweefsel af, omdat het veel energie probeert te besparen. Hiermee vergroot je het risco op gezondheisproblemen en hartritmestoornissen, en daar zit natuurlijk niemand op te wachten!

Snel afvallen en metabolisme

Maar snel afvallen, hoe gaat dat nu precies in zijn werk?

Wanneer je te snel wil afvallen, bestaat de kans dat je basaal metabolisme (stofwisseling) wordt afgeremd. Je metabolisme bepaalt hoe snel jij calorieën verbrandt. Als jij minder eet, dan zal je lichaam zich noodgedwongen aanpassen en zuiniger moeten omgaan met de aangeleverde energie: je lichaam weet immers niet hoe lang het duurt voordat het weer voedsel binnenkrijgt. Je stofwisseling (metabolisme) gaat dus op de spaarstand, waardoor je juist minder calorieën verbrandt dan je zou doen wanneer je normaal zou eten.

Spierweefsel

Bovendien zorgt een streng dieet voor vochtverlies en afbraak van je spierweefsel. Dat zorgt ervoor dat de kilo’s die je tijdens je crashdieet verloren bent, er achteraf weer snel bijkomen. Je spierweefsel zorgt er immers ook voor dat je snel calorieën verbrandt: hoe meer spierweefsel je hebt, hoe meer je verbrandt, zelfs wanneer je slaapt. Het loont dus de moeite om ook lekker actief te bewegen.

Te snel afvallen?

Je vraagt je misschien af wanneer je tot deze categorie van ‘te snelle afvallers’ hoort? Je bent te snel aan het afslanken als je meer dan 1 kilo per week afvalt in de eerste 4 weken. Vanaf dat moment kun je het dus beter iets rustiger aan doen.

Snel afvallen is niet gezond

Wil je gezond afvallen en een blijvend resultaat behouden, dan is het belangrijk om je gehele levensstijl te veranderen. Je zal je beter in je vel voelen en de afslankresultaten zullen van blijvende aard zijn.

Snel afslanken klinkt dan misschien wel heel aantrekkelijk, maar aan het einde van de rit kom je bedrogen uit…

Partners | Adverteren | Contact | Privacy | Disclaimer
© 2024 · gezondvermageren.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.