Gezond
Vermageren

Snel vermageren

Een strakke buik in 10 dagen, gegarandeerd 5 kilo afvallen in je eerste week, een supersexy lichaam zonder fysieke inspanning te moeten doen, … Allemaal ‘ultieme afvalmethodes’ die in de hedendaagse media dagelijks op ons worden afgevuurd. Ik ga je echter moeten teleurstellen: zo werkt het niet! Snel vermageren is niet gezond…

Snel vermageren? Ongezond!

Snel afvallen is niet gezond. Wanneer je te snel vermagert, zal zowel je lichaam als je geest hier de nodige negatieve gevolgen van moeten dragen. Enerzijds zal je je minder goed in je vel gaan voelen: doordat je continu te weinig eet, zakt je humeur tot een nulpunt en kun je zelfs last krijgen van depressies. Aan de andere kant zorgt te snel vermageren er voor, dat je je gezondheid zwaar op de proef stelt. Snelle afvallers vergroten namelijk het risico op hartritmestoornissen, afbraak van spierweefsel en een tekort aan vitaminen.

Crashdieet

De zogenaamde crashdiëten kan je dus maar beter meteen overboord gooien. Crashdiëten zijn eigenlijk alle diëten waarbij je je calorie-inname enorm terugschroeft. Denk bijvoorbeeld maar aan het koolsoepdieet, waarbij je dagenlang niets anders eet dan een waterige soep. Je hebt dan voortdurend honger, je voelt je lusteloos en hebt weinig energie. Daarnaast krijg je last van koude handen en voeten, omdat je lichaam slecht doorbloed is. Wie zijn gezondheid nog lief is, kan best niet meer dan 1 kilo per week afvallen in de eerste 4 weken. Vanaf dat moment ben je namelijk te snel en ongezond aan het vermageren met alle vervelende gevolgen van dien.

Gezond vermageren: zo moet het!

Hoe moet je dan wel gezond vermageren? Je zal het misschien niet graag horen, maar om echt gezond af te slanken is er tijd én veel wilskracht nodig. Een geschikt eetpatroon en de juiste beweging zullen je op termijn op weg helpen naar je ultieme streefgewicht!

Kortom: het heeft geen zin om een aanslag op jezelf en je lichaam te plegen door één of ander streng dieet. Kies liever voor een gezonde en blijvende afslankmethode op lange termijn, want te snel vermageren is niet gezond en doet meer kwaad dan goed!

Partners | Adverteren | Contact | Privacy | Disclaimer
© 2024 · gezondvermageren.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.